AUTOMATIZIRANA TRANSFORMACIJA PROSTORA

KLIZNI STAKLENI SISTEMI

Sistem sa kliznim staklima postavlja se sa ili bez pragova, zahvaljujući svojim dekorativnim izgledom i praktičnim osobinama pri korištenju ostavlja odličan dojam. Sistem se pokreće u horizontalnom pravcu i pruža mogućnost rada u malim površinama, što njegovu upotrebu čini praktičnom.

Dugotrajnost i kvaliteta


Savršen izbor za Vas

Svojim modernim izgledom i estetikom sistem stvara dodatnu vrijednost u prostorima kao što su kuće, poslovni prostori, kafići, restorani i uklapa se u njihovo okruženje. U zatvorenoj poziciji pruža punu zaštitu od vjetra, zvuka, prašine, snijega, oluja i sličnih vanjskih utjecaja, te čuva toplinu i smanjuje buku u prostoru.

Svojim ergonomskim dizajnom i konstrukcijom, koja se može u potpunosti sklopiti, pogodan je za korištenje u sva četiri godišnja doba. Zahvaljujući osobini da se paneli mogu jednostavno otvarati udesno, ulijevo ili u oba pravca pruža vrhunske performanse, ne zauzimajući veliku površinu.

Četkice

Aluminijske podloške i četkice sprječavaju probleme kao što su pojava žutila ili ispadanje.

Pragovi

Sistem sa kliznim staklima može se postaviti sa ili bez pragova.

Stakla

Stakla su kaljena i debljine 8mm

Krila

Može se aplicirati neograničen broj krila.

Odvod vode

Zahvaljujući kutnim osloncima ima mogućnost odvoda vode.

Balkoni

Može se primijeniti na sve balkone, bez obzira na pravac okretanja (osim za balkone sa ovalnim formama).

Vanjski prostori

Adekvatan je za primjenu u vanjskim prostorima do maksimalne visine od 2500 mm i pojedinačne širine svakog krila od 1100 mm.

Unutrašnji prostori

Za unutrašnje prostore pogodno je primjeniti ga do maksimalne visine od 3000 mm i pojedinačne širine svakog krila od 1200 mm.

Podni profili

U ponudi su alternativni podni profili ramova, bez pragova, visine 7 mm koji omogućuju jednostavan prolaz na mjestima gdje se učestalo ulazi ili izlazi.

Vanjski utjecaji

Podni profili ramova sa pragom visine 5 cm omogućuje visok nivo zaštite od vanjskih utjecaja koji mogu nastati zbog nepovoljnih vremenskih prilika, vjetra ili prodora vode u prostorima sa ulazom u prizemlju.

Dobrodošli u Euro Ratan

Provjerite našu bogatu ponudu proizvoda od Ratana i njihovih dodataka. Upoznajte funkcionalnost, kvalitetu i ugodnost naših proizvoda. 

Kontakt informacije

EURO RATAN d.o.o. Namještaj od ratana Izrađen u Hrvatskoj
Matični broj: 2649896 MBS: 130042495 OIB: 08682472824